Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.09.2025., 07:59   #83342
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
https://share.google/zwKPpJTbf3tdrsKHq
Gdje su Japanci i Korejci?

Moja pretpostavka - navika hrvata i povjerenje u VW asortiman iako su se nakon Dieselgate fijaska uvukli u kaos interno. Pad u kvaliteti izrade se najbolje vidi na primjeru Golfa 7 > Golf 8. Kolega s posla je imao službenu 7-icu 2.0 TDI karavan sa IQ paketom opreme i to bio fakat fin auto, kvaliteta unutrašnjosti je bila , usudio bih se reći u rangu C-klase W205 (a negdje i bolja). Sad ima Golfa 8 1.5 eTSI karavan i majko mila koje je to plastično govno, glavno da ima 100 različitih postavki za ambijetalno osvjetljenje. Drugi kolega pak već 3 godine vozi Octaviu Kombi 1.5 Tsi. Osobno mi se čak više sviđa nego Golf 8-ica ali probleme koje je imao s njom (većinom električne prirode ili jednostavno lošija kvaliteta izrade pojedinih komponenti, dijelom krivnja auta , a dijelom lokalnog servisa) - ne hvala. Da se Renault našao na listi me ne čudi ni najmanje jer ako usporedimo sa ostalima , Renault je većinom jeftiniji a u zadnjih 10 godina su se dosta digli kvalitetom i praktički za normalne novce dobiješ normalan auto. E sad za koreance neću komentirati jer fakat neznam niti su me ikad previše privlačili ali japance...a gle što imaš od japanaca na tržištu? Praktički samo Toyotu i Mazdu. Toyote su većinom hibridi pogotovo ako želiš nešto više od osnovnog paketa opreme a samim time i skuplji u odnosu na konkurenciju a Mazda puca na "luksuz". 3-jke još možeš dobit za normalne novce al to su iznutra mali auti, ja sam se iznenadio kad sam sjeo u jednu kolko je mojoj guzici od 100kg bilo sve na knap. 6-ica / CX-5 su recimo bolji za tak nekaj ali opet - cjenovno su skuplji u nabavci a kad ih ideš prodavat dobit ćeš manje nego za nešto iz VW asortimana. Takvo smo tržište.

Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Logično. Uzmeš Octy 1.5 ili 2.0 i imaš švicarski nož na 4 kotača za narednih 15 god. I za 15 god ju prodaš u tjedan dana.

2.0 TDI? Da, definitivno. Benzinci? Nebih baš bio siguran u to da ti Turbo mlinci će 15 godina izdržati po principu "toči i vozi". Pa čak i njemci izbjegavaju VW u širokom luku osim ako nisu flotna vozila koje firma plaća jer je održavanje skupo plus kvaliteta je pala i "shit happens".
tomek@vz je offline   Reply With Quote