View Single Post
Staro 04.09.2025., 11:14   #73
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Router ot T-coma skupa s optičkom niti dolazi s bandere do jedne kutije u garaži. Zbog razloga koje neću spominjati, to je ujedno i jedino mjesto gdje router može biti. s tog mjesta idu dva UTP kabela prema drugoj kutiji u sred kuće, i onda iz te druge kutije kabeli idu na sve strane, uključujući i kat (dječje sobe, itd). E sad, obzirom na veliku količinu betona i cigle, wifi signal ne bu došao iz garaže kako treba ni do dnevnog, kamoli do soba na katu. Moje pitanje, Range extenderi ili neki Mesh sustav? Ja bi u tu kutiju u sredini kuće ugurao neki gigabitni switch i onda u jednu UTP utičnmicu u dnevnom ukopčao jedan mesh satelit, i na katu napravio isto s drugim satelitom. Ima'l to smisla ili trebam neko treće rješenje? Ako je mesh dobar za moje potrebe, koje su preporuke, a da nije pretjerana cijena?

Također, ta optika možda dođe za mjesec, možda za 6, bilo bi super da taj mesh sustav moze raditi sam za sebe kao LAN, jer bi tu uglavinjao 2 kamere, NAS, mozda i kupio neki "pokućni" mobilni net dok optika ne dođe.
perich je offline   Reply With Quote