Tema: Mini PC
View Single Post
Staro 02.09.2025., 20:56   #258
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
S obzirom da se često raspravlja na temu potrošnje kineskih NUCeva u usporedi sa uredskim tiny/mini PCevima napravio sam par testova sa Lenovo Tiny M910q PCem da vidim koliko troši i koliko se isplati koristiti ga.

Konfa je i5-7400T, 2x8GB DDR4 2666, neki Intel m.2 SSD od 256GB, adapter je Lenovo 90W za AC mjerenje i uGreen 200W za DC. Nije instaliran 2.5" SATA, a Passmark score procesora je 4696.

Za test sam koristio svoj realni setup gdje vrtim Debian 13 bez GUI-ja i u njemu Immich zadnju verziju u Docker izdanju. Osim toga nema ništa instalirano.

Rezultati su ispod, prvo AC potrošnja, mjerio sam na 230V strani sa TrueRMS multimetrom i 90W Lenovo adapterom. Prva slika je potrošnja gdje se Immich vrti u idle modu (5.5W). Druga slika je gdje sam pokušao računalo opteretiti pokrećući dva procesa u paraleli, prvi je "stress-ng --cpu 4" koji opterećuje sve jezgre do maksimuma, a drugi je "dd if=/dev/zero of=test.bin bs=10M" koji zapisuje na m.2 disk maksimalnom brzinom (35W).

Drugi set rezultata je mjeren na DC strani sa uGreen USB-C PD punjačem i USB-PD na Lenovo-kockica adapterom, prvi slučaj je idle Immich se vrti i ne radi ništa (4.6W), drugi je stress-ng koji opterećuje sve jezgre (28.5W), treći je stress-ng za jezgre plus dd za disk (33W). Četvrti slučaj je gdje je računalo ugašeno i vuče manje od watta.

Po ovome moj setup sa Tinyem troši nekih 5-10 eura godišnje u prosjeku.

Zadnje izmijenjeno od: Night. 02.09.2025. u 21:01.
Night je offline   Reply With Quote