View Single Post
Staro 30.08.2025., 14:58   #5
mklobu43
EonCentar
Moj komp

mklobu43's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
pogi
Pa nije tajna ali neću duboko ulaziti u to, imam nekoliko hobija i imam u firefoxsu sejvane foldere sa tematikom i linkovima, npr zanima me crypto,
i otvorim odjednom 20 tabova da vidim tko što radi i priča na youtube u toj tematici. Isto tako i za sve ostale teme koje me zanimaju.
Npr nekad sam slagao mašine, otvorim desetak stranica sa cpuima - recenzijama i cijenama, pa isto za svaku komponentu i dobiješ nabrzinu preko 50 tabova.
Kliknem na tab i skrolam s kotačem od miša lijevo desno i nemoram ponovo otvarat te tabove- da samorno je nekad dok tražim nešto specifično ali nakon svih ovih godina to je stvar navike.
Kad komp počne sporije raditi obrišem dio tabova i nastavim dalje. Imaju i razni dodaci za firefox koje sam nekada koristio da možeš
označavati tabove npr bojom i slagati ih na razne načine i grupirati i isto tako pregledavati ali sam to davno prestao koristiti.
Uglavnom pošto ne igram igrice i slično što bi opterečivalo i uzimalo resurse kompa zašto bih sve te tabove gasio/brisao ako nemoram.

maXonja
Da i sam sam mislio tako i složio novi komp AM4, potrošio eura.. i na kraju shvatio da mi to uopče netreba.
Ovaj stari komp kojeg slažem ce raditi dobro sa puno manje tabova nego ovaj sa novim socketom ali meni če to biti sasvim dovoljno za sekundarni komp.

tomek@vz
Hvala na savjetima i u pravu si! Međutim imao sam stari komp godinama i prodao prije nekih godinu dana i požalio. Sad sam nabavio istu amd konfiguraciju,
razlog je taj što znam sve o njoj napamet, od biosa na dalje. Samo još moram uzeti drugi cpu i još memorije. Da komp če trošiti ali cu se osječati kao kod kuče, a pošto je sekundaran neče stalno ni raditi.
mklobu43 je offline   Reply With Quote