Citiraj:
Autor xPsycho
Odmah da pitam koji bi bio najbolji nacin za hostanje , proxmox nisam bas previse upoznat s njim ali ima dostat tutorijala za sve ... Ili dignuti ubuntu il debian server i preko dockera
|
Proxmox daje najviše fleksibilnosti i super ga je poznavati, ali ako tu ide samo Immich i HomeAssistant ja bih napravio instalaciju Debiana bez GUIja, instalirao Docker u njega, Portainer i ta dva kontejnera i to je to. Uključiš mu automatic security updates i zaboraviš na njega. Backup složiš kao cron job za rsync. Umjesto Debiana može i neki drugi flavor, ali poželjno bez GUIja da nemaš nepotrebni overhead, sve se ionako upravlja preko web sučelja ili shella.
Za potrošnju pogledam pa javim.
Citiraj:
Autor Ivan357
koristim nextcloud i plugin memories za slike, čini mi se da radi ok
immich je za sada samo testno instaliran, nisam oduševljen što kod uploada razbaca i preimenuje slike
ima li smisla zanemarit to i svejedno se prebaciti na immich? u smislu brzine, organizacije, korisničkog iskustva korištenja...
stroj je hp mini g2 (dual core amd a6-8570e + 12GB ram)
|
To je već pitanje kako kome odgovara, meni Immich radi dobro. Upload obično odradim preko immich-go programa, stavim mu u parametar da mi radi albume kao foldere i to je to.
Code:
.\immich-go -server=http://192.168.x.y:2283 -key=api-key upload -create-album-folder .\images\
API key generiraš u Immich sučelju, a IP staviš koji jest. Taj immich-go radi na Windowsima i Linuxu. U ovom slučaju će uzeti folder images i uploadati ga u Immich kreirajući album za svaki podfolder iz toga images foldera.