Tema: Home Lab
View Single Post
Staro 27.08.2025., 20:20   #58
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jedino sto M910q nema 2x nvme sto si trazio. Meni osobno su Lenovo drazi sustavi, ali HP i Dell daju vise u vidu 2x nvme u nizoj klasi. Naci visu klasu tipa M910X (sa 2x nvme) je kao da trazis jednoroga, sretno s tim

M910q mi je osobno bio najdrazi stroj, jaaako dobar ventilator, imao sam unutra i7 7700T i 64GB rama. Sve je gurao i bio tih ko bubica.
G4 Prodesk (i5 8500T) mi je na drugom mjestu, ventovi im znaju biti brujavi, to je izgleda mana jer i novi vent nije bio bas dead silent. Nije mana ako ti nece bas stajati na stolu ispred tebe (kao meni). Odlican je zbog prosirivosti koja Lenovu fali!
Sad imam Dell 7080 (i7 10700T) ali ne mogu ga preporuciti samo zbog cudne logike ventilatora, prenaglo dize rpm, pa spusta i tako u krug. Kao da ima 3 brzine. Takodjer vidim da se mnogi na to zale.

G6 bi bio cist fajn odabir, njega bi recimo volio imati umjesto Della, ali dosta je bilo kemijanja.

Svi ti sustavi s T procesorima su mi u idleu trosili 6-9W (Proxmox kao host), a u full loadu mogu nakratko povuci tipa 50-60W kod boosta prije nego power management sreze cpu na 35W (tada sustav vuce tipa 40ak W iz zida).

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 27.08.2025. u 20:56.
xlr je offline   Reply With Quote