View Single Post
Staro 27.08.2025., 16:20   #1989
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Idem po vasim citatima,

samo da napomenem jos jednom. Neka kaznjavaju po 100 eura - sto se mene tice - svakog bezobraznog vozaca, ulovljenog u prestupu, svaki tjedan, od strane policije. Ali kazni me po onome sto sam ucinio, po onome sto sam prekrisio, po bezobraznom ponasanju, a ne zato sto nemam kacigu na glavi, koja iznad 16 treba biti preporuka, a ne ultimatum.

Citiraj:
Autor hooligan.no1 Pregled postova
Budimo realni, državi padaju prihodi od prodaje novih auta, a pogotovo od prodaje/potrošnje goriva.
Da stvar bude bolja, ni prodaja električnih auta nije bajna.

Da je ovo prava država, onda bi ona poticala kupnju i korištenje eko-vozila, pa nek se i registriraju i osiguraju (reda radi), ali na trošak države.
Samo našim grabežljivcima triba novaca, tako da će najvjrojatnije poskupiti i "sić struje".
Dobro zboris. S jedne strane apel na gradjane da ostave aute, sto je moguce vise, da se vozimo alternativnim sredstvima, ali onda se pretvaraju u najgoreg zakonskog formalistu koji sve vidi kao priliku za naplatu.

I da se ponovim , da ne trazim upis prije koju godinu kad sam preko 20 minuta razgovarao u Heinzlovoj s prometnom. Nosio sam tadasnji Hovding cisto da dobijem objasnjenje, da li oni uopce prepoznaju moje sredstvo zastite. Za nekoliko minuta, shvatih da je dolazak bio uzaludan. Ne, oni su bili ljubazni, lijepo smo popricali, ali djelatnik mi je doslovno rekao - Mi Vam gospodine nista ne donosimo, mi samo sprovodimo ono sto je izlglasano.

Jer zadnje pomicanje dobi iznad 16 godina, automatski je dignuto u izglasavanju nove kategrije osobnih prijevoznih sredstava kako bi romobil bio jasnije definiran, sto je bio veliki problem za sve strane, kod prekrsaja i sudskog dijela.

U svim prijasnjim izmjenama, konzultiran je Sindikat biciklista, Hrvatska udruga vozaca električnih romobila (HUVER) te su dali i rok za javnost , za svakodnevno nadopune od strane gradjana, na koje su tjedno oznacavali, sto prihvacaju, sto razmatraju ili odbijaju.

Citiraj:
Autor Ati freak Pregled postova
U Zgu ima puno raskrizja, zebra, nogostupa, ulica itd. Ili ti ga u globalu, balavci se ne stignu posteno zaletiti i jednostavno su primoreni kociti. Dok u ruralnim mjestima je to druga prica.
Balavci od 7 godina i vise dobe romobil da ga se "roditelji" skinu s kifle i nek se "malji vozi".
I tu ima istine, ali kakve stvari gledam u Zagrebu, isto iz auta, - svaki dan. Sibanje 50 km po tracnicama iza i ispred tramvaja, pa po gradu, pa bezobrazno uletavanja po trgovima, ali i dalje broj je neumoljivo veci od bilo kojeg grada ili mjesta.

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Tu u VŽ i okolici, romobili su ogroman problem. I to nije nešto što pročitam negdje, nego ljudi imaju stvarno
iskustva.
Ma vjerujem ti. Ne mislim da je svaka vijest smisljena. Ali kolicina za dva mjeseca je debelo namjenski prenapuhana.

Citiraj:
Pune ceste i ulice balavaca s motocross kacigama i romobilima koji idu 90. Ne znaju propise a sudjeluju u prometu, blokiraju ceste, skreću i ulaze u promet bez provjera itd.
Njih sam spomenuo vise puta u temi. Ta ekipa mi je trn u oku. Moto kaciga, sva borbena oprema, ali potencijalne ubojice pjesaka i prolaznika.

To je ono sto potvrdjuju video iz prijasnjeg upisa, te sami HR prometni sumiraju - puno opreme i lazna sigurnost, zbog krivog stava vozaca!

Vise puta znam dobaciti s romobila, kad ih sretnem, upravo takvo ponasanje, normalne vozace romobila dovodi na los glas i trpa u isti kos s njima.

Citiraj:
Ženu mi je neki dan na pješačkom mali skoro povozio, žena trudna. Da sam tamo bio, još bi me zatvorenog držali, dan-danas.
Strasno, za svaku kaznu

.
Visage je offline   Reply With Quote