@visage
Tu u VŽ i okolici, romobili su ogroman problem. I to nije nešto što pročitam negdje, nego ljudi imaju stvarno iskustva.
Znam osobno klinku (susjeda) koju je neki dan povozio Nepalac s romobilom, mala potres mozga, pukao joj bubnjić, zub pukao, 14 godina. Išla preko zebre. Sve ok, došla policija, sve odradili kak treba, čovjek kriv i platio kaznu. Ali to je to realno, mala ne može u školu sad krenuti, leži doma u krevetu i slično.
Neki dan sam se vozio na posao, 5km ravnica, vozim se 70, romobil mi je na guzici, nego na 1m, bojao sam se prikočiti. Često mi iskoče videi gdje se grupa od 10-20 klinaca po zagrebu vozi po ulicama i avenijama, po cesti, preusmjeravaju se iz trake u traku, blokiraju promet na semaforima itd. Ima toga dosta.
Pune ceste i ulice balavaca s motocross kacigama i romobilima koji idu 90. Ne znaju propise a sudjeluju u prometu, blokiraju ceste, skreću i ulaze u promet bez provjera itd.
Podržavam vožnju, ali ne tako nereguliranu, ne bi dopuštao dječurliji koji su za krizmu dobili romobile da idu na cestu itd. Ali to sam ja.
Ženu mi je neki dan na pješačkom mali skoro povozio, žena trudna. Da sam tamo bio, još bi me zatvorenog držali, dan-danas.
Ne ulazim u eko pizde materine, ne zanima me potrošnja, zagađenje, ne zanima me prodaja goriva niti broj auta, sigurnost u prometu mi je prioritet broj jedan. I smatram da je pojavom tih strojeva, to stvarno malo poljuljano. Ali misim da je to trend, nadam se da će proći.
Ne vjerujem u fake news u ovom slučaju jer evo, Varaždin je mali grad, gradskog prijevoza gotovo ni nema, ali garantiram ti da 10 min vožnje gradom da ćeš vidjeti 10 romobila. Uz to, mnogo je ljudi došlo radit u lokalne firme, druge boje kože, upitne vozne sposobnosti, upitne vozačke uostalom i svi na romobilima.