View Single Post
Staro Jučer, 18:27   #418
Deamon101
Premium
Moj komp

Deamon101's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Mi ćemo navodno onesposobiti usb portove općenito svima, kažu mi.

Ovo za skripte, dobro za čuti, ali jeste li baš 100% obzirom da ništa nije 100%?

Čitam da i autorun iako je na disable godinama da i dalje, ako je "dobar malware" se može pokrenuti nekako.

Ne bi se izdavale sigurnosne zakrpe da je sve zakrpano.

Najjači su mi oni koji dobiju spam gdje piše da će im račun biti onemogućen ako ne upišu domenu, korisničko ime i lozinku, takvima obično tjedan do dva za kaznu uskratimo korištenje računala, da zapamti, ali dobro je što sve manji broj ljudi popu*i to. Zavisi koje su dobi ljudi, neki ni nemaju računala doma, stari su, neuki...a sustav edukacije nula.

Čitam da se usb stick može onesposobiti ako u registry : HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR se vrijednost postavi na 4, a tipkovnica i miš će i dalje raditi.

Mi smo nešto takvo morali napraviti na par desetaka laptopa, ali da ga hebeš zaboravio sam kako smo to napravili.

Nego sad skroz offtopic, isprika, ali provjerava li tko dal je usb po defaultu pod boot u biosu?
Ok sad kad razmislim nije masovna pojava, ali da sam baš provjeravao nisam.

Da završim, ako mene pitate, možda je najveća prijetnja vpn od korisnika doma prema računalu u firmi. Tko zna što se tu može sve izdogađati ili prodati trećoj strani koja malo više zna kako ovo ono.

U prinicipu bi svi na poslu trebali imati bitlocker kao ekstra sloj zaštite.

ontopic

Kad smo već kod zaštite privatnosti, nešto je EU zabranila snimanje razgovora, i pokaže mi jedan stariji kolega neki svoj android kaj nije niti neće updejtat, kada zove ima gumb za snimanje što je ilegalno

Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. Jučer u 19:02.
Deamon101 je offline   Reply With Quote