View Single Post
Staro 25.08.2025., 10:48   #1939
zwizard1
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Postoji li kakvo pametno rješenje protiv lisica i kuna koje operiraju po dvorištu i nose kokoši? Ograda nije rješenje jer 3 m preskoče bez problema, a stavljati žicu na sve strane mi je nakaradno. U mjesec dana je nestalo 40 kokoši samo u krugu 50 m, tj. do prvih susjeda. Problem je što ih kolju i u pol dana i u pol noći, ne znam kako isprogramirati senzore.
Imao problem sa kunama..zavukle mi se ispod krova terase, točnije između limenog krova i osb ploča. Probao sa bukom, puštanjem glasne muzike ali nije pomoglo. Susjedu izgrizli kablove od auta i onda kupio u trgovini autodijelova onaj mali uređaj koji se stavlja ispod poklopca motora . Hmmm uspio je ...nije više ostavljala tragove šapica po plastici motora. Ponukan njegovim iskustvom naručim i ja sa Alija uređaj koji tamo košta oko 8€, a kod nas u trgovinama je mislim 40-50€. Spojio sam ga na ispravljač od auta i svaku večer ga upalim i ostavim preko noći. Ispušta neke visokofrekventne zvukove i primjetio sam da ih izgleda nema više.
zwizard1 je offline   Reply With Quote