Citiraj:
Autor xlr
Kako sam u subotu prosao A1 od Ploca do Bosiljeva i postao dio statistike, jedno 2-3 sata sam izgubio u kolonama i razmisljao o tome kako nastaju i koji k je u glavama tih ljudi  Gmizao sam od Benkovca do Macole. Ukratko, nije Google problem nego ljudi, nedrzanje razmaka, nagla kocenja i tome slicno. Stajao sam na odmoristu i gledao kako nastaje kolona i za 5min nestane, opet svi voze 100 i tako u intervalima od 15ak min...
Ovaj video bi trebao biti sastavnio dio predavanja u autoskolama:
https://youtu.be/Suugn-p5C1M
Samo sranje je kad si jedini na cesti koji razumije problem i odrzava brzinu i razmak kada se kolona konacno razvodni. Odmah svi po maksimalnom gasu i tako se voze 1km do sljedeceg vala koji stoji i onda full stop.
Ovo mi je bila zivotna greska i vise je necemo ponoviti 
|
Prije koji dan vozim sa kombijem od Dugopolja do Vrgorca, dakle manje od 100km autoputa. Tempomat na 100kmh jer ni ne može brže. U tom kratku vremenu, manje od sat vremena sam prestigao bar deset osobnih automobila. Zašto ljudi voze ispod 100kmh u situaciji kad nema skoro nikakve gužve nije mi jasno.
Ne trebam ni govorit kakvu nervozu izazovem kad prestižem sa 100kmh ljudi iza sebe. Ali da ću vozit iza njih do kraja puta 80ak kmh, bogami neću...