View Single Post
Staro 22.08.2025., 14:12   #393
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ako nemate što skrivati onda:

- hodajte goli po ulici
- uploadajte svoje bankovne izvode i porezne kartice
- objavite javno svoje obiteljsko stablo
- objavite javno svoja ideološka i politička uvjerenja
- dumpajte svoje privatne razgovore u messengerima i objavite online

Zašto to ne napravite?
A gle - zavisi od publike jel I bas to svakodnevno vecina populacije nazalost radi - svjesno ili nesvjesno No salu na stranu - primjerice osobno koristim Signal i samo Signal al ne tolko zbog "sigurnosti i privatnosti" vec - nema reklama, aplikacija je jednostavna i radi samo to + ne prodaje moje podatke u pozadini Bog te pitaj kome kao Whatsapp/Viber. I tu dolazimo do onog bitnog - tko ima uvid u te podatke , kako se oni cuvaju i procesuiraju - da u pozadini imam sustav kroz koji recimo policija prati sto pisem - me ne brine. Da koristim sustav koji skuplja moje podatke u svrhu prodaje trecoj strani - to me smeta posto neznam sto ce treca strana sa tim podacima napraviti (i kad ce isti negdje procuriti). Policija (ili neka druga vladina organizacija) ce se koncetrirati samo na ono sto bi moglo biti klasificirano kao kriminalna aktivnost. I u tome je ona vrlo bitna razlika. Dali bi se mogao dogoditi scenarij iz "1984". Naravno. Ali ako je takva sudbina onda je to vec odluceno i tu mi ne mozemo nista.

Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
Medo volim te.
Opa kolega nisam znao da ste s one strane medalje Kaze se da ljubav ne poznaje granice , zato samo hrabro, imas moju potpunu podrsku