View Single Post
Staro Danas, 11:33   #386
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
"pȉh DEFINICIJA izriče izrugivanje ili podcjenjivanje"

Ja mislim da niste odrastao čovjek baš, a spomenuli ste i djecu da imate mislim, stoga imam sažaljenje za njih jer od kuće sve starta.

ontopic, iako je i prije sve bilo moguće, postavlja se pitanje naloga, i dal se misli ozakoniti filtriranje riječi od svih korisnika neke usluge na primjer. To ne bi bilo dobro, ali teoretski može se spriječiti poneki kriminal, i naravno spasiti koje dijete, kako oni to kažu.

Mozemo na ti. Ne nego sam sa svoje 43 godine vec lagano umoran od pokusaja objasnjavanja nekih stvari ovdje prisutnima. Imam drugih briga u zivotu nego pokusavati forumase ovog foruma uvjeriti u ista a pricat u prazno. Suma sumarum - razina privatnosti koja se ovdje trazi i pokusava obraniti iziskuje odricanje od svakog oblika tehnologije i zivot u nekoj sumi sam ko pas. Sve ostalo sto ima na sebi mikrofon ili kameru je potencijalan uredaj za pracenje korisnika ako idemo bas tom krajnjom linijom. Kamere su vec svuda oko nas na cestama trgovima, na mobitelima, na automobilma, u automobilima. Ovaj zakon iskreno pokraj svog sranja koja se trenutno dogadaju po cijeloj EU kao posljedica raznih faktora vidim pozitivno jer vidim to kao sredstvo koje bi policiji zaista mogao olaksati posao i problematicne strpat iza resetaka (ili u zemlju podrijetla al to je malo veci problem). Samo da imaju vise prava reagirati na licu mjesta a da seronje ne izadu drugi dan van jer ih je policajac krivo pogledao. Trebalo bi otvoriti opet goli otok pa bi ljudi 2 put razmislili hoce li radit sranja ili ne. Zelite vidjeti kako zbilja izgleda kad te vlast stisne i ti moras prdnuti? Ovako:

Citiraj:
Russia has mandated that all mobile phones and tablets sold in the country come preinstalled with Max, a state-backed messaging app widely seen as a government surveillance tool. The move comes just a week after the country began restricting WhatsApp and Telegram features, punishing the app operators for refusing to hand over user data.
Max will replace a standalone messaging app made by Russian tech giant VK, which has been a piece of mandatory preinstalled software on devices since 2023, writes The Moscow Times. Russia has required smartphones, tablets, and computers to carry domestic software since 2021, a law that critics see as an effort to curb online freedoms and monitor citizens' activities.

> techspot

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Nisam uvjeren u sposobnost policije/državnog odvjetništva da probije išta sa iole boljom enkripcijom i zaključano dobrom lozinkom. Ovo govorim temeljem iskustva i kontakta svakodnevnog sa tim ljudima.
Službe su nešto drugo. A vjerujem da se službe (barem kod nas) neće zamarati sa trivijalnostima tipa nalog.
Obicna policija? Da naravno. Ali ako si zbilja neko sranje napravio onda postoje posebni IT odredi koji to mogu. Dali to bas svaka drzava unutar EU ima? Ne vjerujem. Ali zato Interpol i vise instance sigurno nesto imaju.

Zato rezime > dok god se drzimo fino zakona kao uzorni gradani nitko nas nece dirat.