Nisam mogao vjerovati dok mi se nije dogodilo kakve sve genijalne bugove, odnosno feature iOS 16 ima.
Naime, dok sam usred razgovora s nekim dođe mi par poruka na whatsapp i doslovno mi probije uho zvonjava notifikacije usred poziva
Prvo sam mislio da sam lud ili da mi nešto nije dobro namješteno, no onda sam po Redditu i Appleovim forumima vidio da ljudi luduju jer im se događa ista stvar i ne da se zapravo ništa napraviti niti u postavkama whatsappa niti iphonea.
Točnije može se nešto kemijati no što god probao - ne radi. Išao napraviti custom focus mode i stavio da jedino od phone aplikacije dopuštem notifikacije, niti od jedne druge, pod set schedule stavio while using Phone app.
Zvoni mob za poziv, usred razgovora pošaljem poruku na whatsapp - zazvoni notifikacija. Upalim smart activation opciju ista stvar. Stavim focus filter da uključi silent mode isto, ne događa se ništa, kao da iOS javljanje na poziv ne prepozna kao da je mobitel u phone aplikaciji.
Drugi pokušaj - napravio automation when Phone app is opened -> run immediately - > new blank automation -> turn Silent mode ON.
I when Phone app is closed -> turn Silent mode OFF.
Opet ništa, kao da kad je iphone u lock screenu i zazvoni poziv ne prebaci na phone aplikaciju koja bi trebala aktivirati silent mode.
Nemam više ideja što napraviti i može li se išta, isključiti lock screen i pass code ako bi to imalo ikakvog efekta? Ako se netko susreo s ovim i ima neku ideju ili je meni nešto promaklo...no beskrajno iritantno nešto da to nisu defaultno riješili u iOS-u da mjuta notifikacije kad je mobitel na uhu usred razgovora.