View Single Post
Staro 19.08.2025., 13:31   #344
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor radi.neradi Pregled postova
Za početak je potrebno definirati što je privatnost i što ona obuhvaća. Sve osobe zainteresirane za privatnost bi trebale razumjeti da privatnosti gotovo nema. Pitanje su razlozi korištenja takvih alata i što osobe zainteresirane za privatnost rade. Osobe korištenjem alata koji nude privatnost sebe stavljaju u poziciju da potencijalno postanu interesantne službama. U nekim slučajevima veću privatnost imate ako koristite regularne servise umjesto privacy projekata obzirom da se nekoličina privacy projekata pokazala da su honeypotovi. U periodu od 2013-2015 primjetio sam tri značajne promjene na određenim Njemačkim, Francuskim i Holanđanskim mrežama koje neću specificirati obzirom da te informacije nikada nisu bile javne, a mogao bih sebe dovesti u problem. Modificirali su mrežnu infrastrukturu kako bi omogućili lakšu korelaciju mrežnog prometa, stručni termin kako mi je rečeno prilikom implementacije je 'Lawful interception'. Osoba koja je bila zadužena za pojačavanje mrežne i hardware infrastrukture kako bi se implementacija napravila se dvoumila između toga da to napravi ili da odbije raditi takav setup i dobije otkaz. Informacije su vjerodostojne. Što se tiče nekih drugih stvari - o njima ne smijem pisati, ali ono što smijem napisati je da preporučam blokiranje traffica sa svih Njemačkih ASN-ova i njihovih BGP peerova. U posljednjih tri mjeseca sam identificirao nekoliko ASN-ova na području EU koje služe službama za prikupljanje podataka. I to ne samo ASN-ova već organizacija koje stoje iza njih i za koje su mnogi od vas vjerovatno i čuli, jedno prezentiraju javnosti - a drugo rade. Mislim da sam već i previše napisao i da ne bih smio više od ovoga. Privatnost nije zločin, ali kriminalna aktivnost je zločin. Neće vas nitko dirati dok god ne činite zlo. Ne bavim se sumnjivim radnjama, ali mrzim internet fašizam. https://isbgpsafeyet.com/
Svaka cast svemu al daj makni tu aluminijsku foliju s glave vec jednom. Vidi se da si tehnicki potkovan, ali ova spika sa extremnom privatnosti ko da te sam FBI i CIA prate u skoro svakom postu je malo previse. Olabavi malo.

Da se sad ipak malo nadovezem na tvoj post. Dali u nasem Big Tech pogonjenom svijetu postoji privatnost? Ne bas. Dali me to previse dira? Iskreno ne - ono sto je vazno je uvijek iza kljuca , fizickog ili digitalnog i za 90% populacije kucnih korisnika - to je dovoljno. Poslovna okruzenja traze naravno vise ali tu korisnik nema pravo odabira. A da se sad odreknem Android Smartphone-a i ostalih tehnikalija u potpunosti samo da budem "siguran"? Nope. Od vlasti nemam sto skrivat, bitno mi je zastiti se od kriminalaca i script-klinaca koji su otkrili *GPT u pustosi interneta. Fuckas sve ostalo.