To šta je Metro najpopularnija mapa više govori o novom profilu igrača kojeg je EA htio privući svojim taktikama (i uspio), nego o tome koliko to nije prava BF mapa.
Meni je definicija BF-a vrlo jasna i jednostavna, kao i mnogima drugima, ali oni i dalje nama guraju niz grlo ovaj COD-ovski experience (male mape, psihotično ubijanje u close quartersima, itd.):
- velike, otvorene mape
- puno vozila
- sporiji tempo od COD-ovskog stila klanja u CQC
- dosta prostora za taktiziranje, flankanje, itd.
- mogućnost da staneš i malo razmisliš gdje ćeš, šta ćeš, kako ćeš
I ne, nije to zato jer "smo ostarili", to su sve bile karakteristike pravih BF-ova koji su stvorili franšizu i napravili od nje hit, no onda se EA počeo miješati sa svojim poslovnim idejama, a jedna od njih je naravno bila, kako pridobiti COD ekipu, i zato danas imamo ovaj kupus od BF-a koji pokušava biti i jedno i drugo, a nije odličan ni u jednom ni u drugom.
Sama činjenica da im je netcode prilagođen upravo sporijem tempu i većim mapama nego close quarters makljaži (hitreg je i dan danas katastrofa) bi pametnom trebalo biti dosta da shvati da su ova close quarters sranja naknadno isforsirana iako ne pripadaju ovom engineu.
O tome im također većina ljudi tupi šta na twitteru, šta na redditu, no sigurno sam ja u kurcu i ostario
P.S.
https://www.reddit.com/r/Battlefield...oper_revealed/