Citiraj:
Autor medo
Točno to.
Ima nas koji smo htjeli kupiti Guglo tamo 2001. pa je to bila nemoguća misija. Danas s burekom u ruci izvadim mobitel iz džepa i kupim dok žvačem/podrigujem.
|
e sada si me medo podsjetio na ovo... pričam prije koji mjesec sa drugom u birtiji, i kaže mi lik "znaš da kada ti trejdaš/investiraš preko IBKR-a ili T212 da ti uopće ne kupuješ udjele u toj firmi, niti su tvoje vlasništvo -> nego da zapravo pravi broker koji radi i ima udjela/vlasništvo u tim dionicama su zapravo brokerske kuće poput T212 ili IBKR..."
...nisam imao to pojma, ali djeluje mi na neki način kao malo gorko razočaranje
i onda mi je pričao o IPO, đuro đakoviću, kamen ing grad, ing gradu ili tako nešto i o žitu, i da u tom slučaju si ti stvarno pravi vlasnik na neki način tog nekog dioničkog društva/firme? istina / neistina?
i na koji način mogu to sam odrađivati? koji je postupak? jer ne želim plaćati nikakve HRV brokerske kuće, tipa InterCapital mjesečno, niti da me neko zivka... obavještava nagovara "u šta bi bilo dobro sada staviti 1000€" itd. mene samo zanima iskreno činjenično stanje i situacija oko pravog vlasništva u udjelima?