Citiraj:
Autor kopija
Iz tvojih riječi govori mudrost šume.
|
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 mislim da sam dovoljno napisao. : )
@Neo-ST Koliko vidim, ljudi već cijelo vrijeme imaju svog osobnog AI asistenta uza sebe - to je mobitel. Uređaj za praćenje, ispiranje mozgova, kontrolu, prisluškivanje. Samo mu kažeš 'Hey Siri/Google, tell me more about RUMP kernels'. Uslikaš mu dokumentaciju ili uploadaš dokument, dobiješ povratnu informaciju gotovo instant. Što to tek radi maloljetnoj djeci. Maloprije sam napisao u drugoj temi da do prije godinu dana nikada nisam imao pametni mobitel.
Nedavno sam pročitao tekst da je uvedena jača kontrola za prikazivanje reklama za igre na sreću na internet stranicama. Isto to sam pisao ovde na forumu, više puta, ali mi komentari nisu odobreni, u kojima sam kritizirao to što se na glavnoj stranici reklamiraju igre na sreću. Na forumu zasigurno ima i maloljetnih osoba. Neka etička i moralna načela bi trebala biti iznad monetizacije posjeta.
Društvo je po meni jedan velik problem, kancerogeno društvo, u kojem vlada zloba, zavist, žudnja pa nadalje. Kao što si napisao, to počinje još u predškolskoj dobi. Sjedim sa drugarom, djeca mu gledaju crtane, slušamo i klimamo glavom u nevjerici. Vidim djeca već od šeste-sedme godine pričaju o novcima. Sve to stvara veoma kompleksne osjećaje u ljudima, osjećaje koje je teško razumjeti i kontrolirati. Zato sam u prethodnom komentaru naveo da isključivanje iz društva do neke razine može biti korisno za rad na sebi. Ima ljudi koji ne mogu odnosno ne znaju biti sami. Ne kažem da sam ja savršen, imam bugova.