View Single Post
Staro 16.08.2025., 12:45   #290
radi.neradi
Premium

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ljudi više uopće uživo ne znaju smisleno nešto popričati.
Ne znaju ni razgovarati, započeti neku temu itd
Čak i izbjegavaju to.
Ljudi su se izgubili od previše informacija i distrakcija koje im drugi ali i sami sebi stvaraju. Teško je čuti sebe u žamoru tisuća energija. Nakon dužeg izostanka iz socijalnog života i svedenih vanjskih utjecaja na minimum, čovjek može doći do toga da ponovno čuje sebe. Back to the roots, tko smo zapravo bili prije nego što smo postali verzija sebe koja i nama samima nekada ne odgovara. Bavim se održavanjem šumskih puteva.

Poznajem osobu koja je uz GPT dobila nekoliko nagradnih putovanja, skijanje, more, i tako dalje.. ljudi se snalaze. Ali primjećujem da ljudi LLM-ovima nekada više vjeruju nego osobi. Kreativnost je u raspadu. Neki koriste LLM-ove da bi manipulirali ljudima. I tako dalje. Ali iskustvo, poznavanje srži problema LLM neće uskoro zamjeniti, zato mi je drago da čitam pozitivne komentare.

Koristim LLM-ove svakodnevno jer ubrzava proces, automatizira poslovne procese, olakšava analizu velike količine podataka koju bi naš mozak procesuirao satima, možda danima. Diskutabilno je u kojim slučajevima treba zaobilaziti takvu vrstu pomoći, jer dok ostatak svijeta napreduje, neki stoje - ne razumiju ili ne žele razumjeti, da alati nisu loši kada se koriste ispravno, kao i sve ostalo na ovom svijetu.

Najviše ga koristim za kodiranje kada je potrebno napraviti nešto brzo, a nije toliko bitno i ne postoji problem iz sigurnosnog aspekta. Kodiram i samostalno ponajviše rust, jer me to ispunjava, zanima, uz dokumentaciju, manualno, onda kada imam vremena i želim se zabavit - ali kažem mu kasnije da mi analizira kod i ponudi sugestije za unapređenje koda. Naravno ovisi na kojem tipu projekta se radi, ali uz dobar plan, čitanje koda, sustavno korištenje i razmišljanje, mislim da je od jako velike pomoći, pogotovo za brže ostvarivanje ciljeva koji nam se nekada čine daleko.

Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 16.08.2025. u 12:58.
radi.neradi je offline   Reply With Quote