View Single Post
Staro 16.08.2025., 11:38   #2452
radi.neradi
Premium

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor surfač Pregled postova
Postoji li android program koji bi nepročitane whatsapp obavijesti i propuštene pozive svakih 15mn ponovio zvučnom obavijesti?
Mislim da sam u dole navedenom uređaju primjetio opciju da ponavlja obavijesti svakih X minuta, integrirano u Android.

Potrebna mi je pomoć. Do prije godinu dana nikada nisam imao fizički smartphone u svome vlasništvu. Koristio sam Android x86 u QEMU virtualnoj mašini. Trebao sam kupiti nešto kompatibilno sa LineageOS-om, ali sam dobio sljedeći uređaj;

Baseband: MOLY.LR13.R2.MP.V176.P1
Kernel: 5.10.209-android12-9-00016-g7c6bbcca33e1-ab12029497 #1 Fri Jun 28 13:58:53 UTC 2024
Build: CUBOT_KINGKONG_9_D071C_V20_20250301

Koristi MT6789 SoC. Buildanje Linux i *BSD kernela mi nije strano stoga taj dio nebi trebao biti problem, driveri, blobovi, šta li već bi mogao. Zatražio sam proizvođača kernel source obzirom da je pod GPL, ali za sada još nisam dobio odgovor, nekako ni ne očekujem da će ga poslati. Igrati se sa Ghidrom/IDA-om za ovaj projekt ne stignem.

Stock image sam po sebi je čist - nema vidljivog kineskog smeća - niti jednog, ali nervira me Google. Želim ukloniti sve što ima veze sa Google-om, ako je potrebno napraviti i svoj build u smjeru LineageOS-a za svoje privatne svrhe - samo što LineageOS politika traži da postoji kernel source kako bi se mogao raditi update ubuduće, koji za sada nemam.

Pretpostavljam da za svoje potrebe mogu koristiti i njihov kernel binary sa stock Android userspace-om, samo što to ne garantira da kernel nema spyware u vidu kernel modula, ili bootloader koji bi također trebalo izmjeniti u TWRP koji sam jednom flashao na drugom uređaju. Funkcionalnost uređaja mi je skoro pa nebitna; trebaju mi poziv, poruka, zvučnik, mikrofon, wlan, 3g/4g, mobilni podaci i mogućnost rada tri aplikacije. Kamera, senzori i ostalo nije potrebno, ali dobro bi došla kamera za slanje dokumenata, ali nije nužno.

Nadalje, koliko od navedenih funkcionalnosti koje su meni potrebne mogu dobiti kroz stock Android kernel i LineageOS u slučaju da ne pošalju kernel source.

Skinuo sam oficijalni latest firmware; CUBOT_KINGKONG_9_D071C_V23_20250612.zip

Code:
$ tree
.
├── boot.img
├── calibration
│   ├── APDB_MT6789___W2444
│   └── MDDB_InfoCustomAppSrcP_MT6789_S00_MOLY_LR13_R2_MP_V176_P1_1_ulwctg_n.EDB
├── download_agent
│   ├── DA_BR.bin
│   ├── flash.xml
│   └── flash.xsd
├── dpm.img
├── dtbo.img
├── gz.img
├── lk.img
├── logo.bin
├── mcupm.img
├── md1img.img
├── MT6789_Android_scatter.txt
├── MT6789_Android_scatter.xml
├── pi_img.img
├── preloader_k6789v1_64.bin
├── scp.img
├── spmfw.img
├── sspm.img
├── super.img
├── tee.img
├── userdata.img
├── vbmeta.img
├── vbmeta_system.img
├── vbmeta_vendor.img
└── vendor_boot.img
Molim konkretnu pomoć od nekoga tko ima iskustva. Ako izgubim živce, nastavljam živjet dalje bez mobitela a ovaj ide pod donaciju. Jebem ti mobitele proklete.

Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 16.08.2025. u 13:36.
radi.neradi je offline   Reply With Quote