Citiraj:
Autor The Exiled
OK, znači ti si "jučer saznal" za sve ovo kaj se komentira, jer si prlikom kupnje RTX 5060 Ti modela, sve doživjel kao osobni napad i sad samo i dalje ideš u tom smjeru, jer te bezobrazni Radeon vlasnici vrijeđaju. IMHO previše gledaš isključivo sa svojeg stajališta i onda se nalaziš prozvan i uvrijeđen, jer ako se komentira ciganluk i pederluk s 12VHPWR konektorom, to ne znači da će tvoja kartica izgorjeti, pa moraš odmah sve doživjeti kao osobni napad i ajmo u obranu. 12VHPWR probleme komentiramo godinama, samo kaj ti ne pratiš ili ne želiš znati, pa je lakše reći da su "izolirani slučajevi", tak svejedno, a do danas nema modela koji koristi taj prokleti konektor, a da nije bil zahvaćen. Napomenul sam u nekoliko navrata da su se iz potencijalnih rješenja za izgaranje tih bajnih konektora stvorile cijele pozadinske industrije, dok razni obrti na temelju "izoliranih" slučajeva već godinama imaju zagarantiranu zaradu na popravcima, jer se garancije i reklamacije uredno odbijaju na račun tzv. korisničke greške, ali vredu, neće se to nikad desiti u Lijepoj Našoj. Najbolje da se svi 12VHPWR konektor postovi iz RTX 3000, 4000 i 5000 serija tema fino izdvoje u zasebnu temu, tako da se lakše može zaobići u što širem krugu i svi sretni i zadovoljni.

|
Iskreno, prvi puta sam čuo za topljenje konektora na rtx 5xxx seriji, do tada nisam niti razmišljao o tome najiskrenije, a imao sam jedno 7-8 Nvidijinih grafa u zadnjih 10-15 godina sigurno, vjerovao ili ne niti na jednoj nije bio spomenuti problem

Doduše nisam kupovao nikada jače od 70 serije, ali nisam primjetio niti da su kolege na forumu koji imaju ili su imali jače modele imali spomenuti problem.
Ali da, ne pratim možda kao ti recenzije po internetima koliki je radni vijek konektora, te njegov potencijal da se istopi, jer smatram da mi je to nepotrebno gubljenje vremena.
Nije me niti najmanje strah da će se to dogoditi mojoj grafi (jer niti nema 12 VHPWR), jer da je, ne bih ju niti kupio, logično, a i da se dogodi nije smak svijeta, tako da ne vidim čemu toliki strah od toga da se stalno trubi o tome. Ili je to samo još jedan argument zašto ne treba kupiti Nvidiu pored Radeona?
Znam ja legosa kojemu se na autoputu BMW trojka stara 7-8 godina zapalila iz nekog razloga, pa nisam primjetio da se nakon toga prestao BMW kupovati ili da je ekipa masovno trubila o tome kako treba bojkotirati BMW.
Sve može raditi super, a može se i pokidati, valjda je to jasno svima koji kupuju ne samo hardver, nego bilo što drugo.
Nisam ja ništa doživio kao osobni napad nego u namjeri da me se odgovori od kupnje Nvidie neki su si dali za pravo biti bezobrazni iz samo njima poznatog razloga, kao recimo i ovaj zadnji što me stavlja u negativan kontekst ničim izazvan, pa je baš čudno što reagiram na takve provokacije, jel tako?
Nego, nisi mi baš odgovorio na pitanja iz prethodnog posta, nego se ko naši saborski zastupnici koristiš spin metodama da izbjegneš odgovor na pitanje.