Evo moj followup.....nakon 3 tjedna natezanja sa A1 podrškom u svezi problema za ZTE modemom/routerom koji znači ne omogućava komunikaciju uređaja u lokalnoj mreži, odlučim se kupiti svoj router sa 2,5Gbps i zatražiti prebacivanje modema u Bridge mod.
Napomena da u kući imamo i njihova 3 IPTV prijemnika, telefon nemamo.
I zove mene tehničar i počne spiku da to nažalost ne može tako !?!?!? Može, ali moram otkazati IPTV uslugu jer stvar ne može funkcionirati jer bla bla bla bla. Eventualno može, ali samo preko aplikacija na TV-u, ali ne može preko tih prijemnika.
Ja kažem da ne želim kompletno da moj uređaj zamijeni njihov, nego samo bridge mode, ali kaže ne može tj. može ako me vrate na 1 Gbps, ali trenutno konfiguracija njihove mreže na 2Gbps to ne može omogućiti.
Razmišljam da ipak nekako iskoristim taj router, da ga ipak spojim kako bi bio i preko bridge moda ovog ZTE modema spojen, ali nisam siguran kako to odraditi. Nažalost ne nalazim upute sučelja tog ZTE modema jer pretpostavljam da bi trebao isključiti DHCP i dodijeliti nekako tom routeru fiksni IP, pa onda dalje konfigurirati taj router
Imam nekakav DHCP Binding , ne znam jel to dodijeljivanje fiksnih adresa i da li se DHCP server treba staviti na off ako to radim.
Zna li netko da mi malo to pojasni ?