View Single Post
Staro 13.08.2025., 10:43   #993
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
dionice i fondovi

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Onda kupi preko IBKR-a.

I budi sretan sto se u danasnje doba moze tako lako trgovati dionicama, ETF-ovima, kriptom i ostalim blagodatima. Sjecam se tamo negdje 2015. - 2016. se raspravljalo na ovom forumu kako bi Ryzen trebao biti dobar proizvod i kako ne bi bilo lose kupiti AMD dionice. Cifra po dionici je bila oko 2 dolara. Postupak kupovine dionica je bio tezak, nepraktican, trebalo se uloziti velika cifra i ne znam jel itko na kraju ulozio. Jos su bile zajebancije tipa "sta ako naraste na 10 dolara, onda sam bogat". Nakon godinu dana je bila preko 10 dolara, a sad je 173 dolara. Ja sam prilicno zadovoljan sto sad, kao sirotinja, mogu otvoriti Revolut, instantno prebaciti neku cifru sa tekuceg i kupiti koju god dionicu u svega par tapkanja po mobitelu. Da sam tad mogao, to bih vjerojatno isto napravio. A za AMC, Gamestop i izdrkavanje klinaca sa Reddita koji nisu imali pametnijeg posla u vrijeme korone me bas briga.
Točno to.

Ima nas koji smo htjeli kupiti Guglo tamo 2001. pa je to bila nemoguća misija. Danas s burekom u ruci izvadim mobitel iz džepa i kupim dok žvačem/podrigujem.