View Single Post
Staro 12.08.2025., 21:53   #980
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Mene jedino brine sami Trading212 i slične platforme. Kad su došli slučajevi kao AMC i Gamestop, pa su blokirani tradeovi nauštrb "sirotinje" koja je nanjušila krv da bi zaštitili trilijunske fondove....nekako nemam povjerenja. Rado bi to preko svoje banke ili nešto slično...
Onda kupi preko IBKR-a.

I budi sretan sto se u danasnje doba moze tako lako trgovati dionicama, ETF-ovima, kriptom i ostalim blagodatima. Sjecam se tamo negdje 2015. - 2016. se raspravljalo na ovom forumu kako bi Ryzen trebao biti dobar proizvod i kako ne bi bilo lose kupiti AMD dionice. Cifra po dionici je bila oko 2 dolara. Postupak kupovine dionica je bio tezak, nepraktican, trebalo se uloziti velika cifra i ne znam jel itko na kraju ulozio. Jos su bile zajebancije tipa "sta ako naraste na 10 dolara, onda sam bogat". Nakon godinu dana je bila preko 10 dolara, a sad je 173 dolara. Ja sam prilicno zadovoljan sto sad, kao sirotinja, mogu otvoriti Revolut, instantno prebaciti neku cifru sa tekuceg i kupiti koju god dionicu u svega par tapkanja po mobitelu. Da sam tad mogao, to bih vjerojatno isto napravio. A za AMC, Gamestop i izdrkavanje klinaca sa Reddita koji nisu imali pametnijeg posla u vrijeme korone me bas briga.
tiki66 je offline   Reply With Quote