View Single Post
Staro 10.08.2025., 18:47   #946
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Moram priznat da nemam zamjerke, osim što nema alokacije prema zlatu.
Al neznam šta bih izbacio da bi ubacio zlato u tu jednađbu.

Da da, to je to. Jel netko primijetio 39% tarife narančastog klauna na Švicarsku? Švicarska rafinira 70-80% svjetskog zlata. Netko primijetio specijalne tarife na poluge od 1kg? USA će svakako pokušati spriječiti capital flight u zlato. Ulažite u s&p, ulažite u btc, fondove, što god, samo da se ponzi shema nastavi koliko god je to moguće. Nema više nikakve razlike između burze i bitcoina, uspješno je pripitomljen i inkorporiran u sustav. Trump gura kripto i u 401(k), osim razloga osobnog bogaćenja to svakako radi i zbog toga da se limenka šutne još malo dalje, pa koliko ide. Number go up, monke brain likes number go up. To je već bilo jasno i najnaivnijima kad je Jerome Powell zaključio da btc uopće nije konkurent dolaru nego zlatu. Dajte nam taj bezvrijedni metal, zauzvrat ćete dobiti nule i jedinice na ledgeru . No siguran sam da Powell ima prvenstveno interes običnog goja na pameti, kad daje preporuke o tome u što ulagati, lol.
Moguće da pretjerujem, ne kažem da zarade u kriptu/burzi neće biti. Ali sam vrlo pesimističan oko toga koliko dolarsko umiruće carstvo još može šutati limenku niz cestu. S obzirom na to, mislim da svaki ozbiljni portfelj (onaj koji neće biti diran 5+ godina) MORA uključivati zlato. I to ne tokenizirano zlato, ne papirnato zlato koje vas negdje negdje nekad možda čeka nego pravo zlato koje možeš opipati i koje je novac od pamtivijeka.
Exy je offline   Reply With Quote