View Single Post
Staro 10.08.2025., 13:10   #941
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Prosle godine sam se raspitivao tu sto napraviti sa novcem i naravno da nisam nista napravio, tj. ostavio lovu da "propada" na banci. Sad vidim od prosle godine u ovo vrijeme Bitcoin odletio sa 65k€ na preko 100k€, a i ETH i zanimljivi ETF-ovi solidno narasli.
E ove godine me ne´s zaebat
Otvorio racun na Trade Republic jucer (bikoz dojcland) i sad cekam da mi potvrde pa da im mogu uplatiti mukom stecene eure
Nego, istrazivao sam jucer i naravno da sam se savjetovao sa olmajti cetdzipitijem, a on kaze 70% ETF i 30% crypto, tj. preciznije 50% Core MSCI World, 20% Core S&P 500, 20% BTC te 10% ETH. Tako nesto sam i sam uspio zakljuciti na osnovu svojih istrazivanja.
Novci koje bih ulozio su novci sa kojima se mogu recimo igrati i koji mi nece trebati ni za sto narednih barem 3-5 godina. Moguce da bi ako to gore bude ok, uplacivao i na mjesecnoj bazi u to sve, tipa neka stednja ili sto vec.
Ovo gore sam napravio kao "ulozi i ne diraj", ali kako mi je priroda posla takva da imam dosta slobodnog vremena, vjerojatno cu dosta istrazivati i eksperimentirati putem, ali ajmo reci da ce velika vecina uloga ostati rasporedjena kao sto sam gore naveo, ako sve bude kako treba.
Da li je ova gore raspodjela dobra strategija ili mi nesto ocito promice?
WraGG je offline   Reply With Quote