Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.08.2025., 10:21   #82787
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Automobili

Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Rado bi volio da i Aisin ima nešto slično kao ZF, a ne da moram radit 3-4 izmjene, jer nemam stroj za ispiranje/punjenje.

Također potpisujem navedeno, lifetime je da prvi kupac vjerojatno neće imat problema. Naravno to je i stav samog BMWa, a ZF koja ga je napravio, tko šljivi.

Kad sam pitao jednog entuzijasta citroenasa koji je imao vecinu citroena i peugeota u malom prstu, za aisina na recimo c5 je rekao da u pravilu lifetime ako se normalno vozi bude 10 godina ili 200000km jer aisin nema filter nego neko sito unutra pa se ne mijenja. Ti mjenjaci ako ih ubijas naravno traju krace ali ako ih vozis normalno traju 250000-300000 km bez nekih problema s istim uljem. Nakon toga postoji sansa da se mora reparirati nesto ali kad stavis na stol cifru originalnog citroen ulja 9L za taj aisin plus zamjena svakih 60000km koliko npr preporucuje Volvo za tog istog Aisina , na kraju kosta isto kao da ga repariras na 250-300tkm. Ako to naravno ne radiš sam nego kod dobrog majstora. Ako kupujes original ulje, kosta oko 30-40€ litra. Mozda isto to ulje direkt od aisina nađeš jeftinije. Recimo aw1 od aisina na citroenu kosta 35€ litra. 9x 35 plus ruke svakih 60000km
spawn je offline   Reply With Quote