Ja sam tu karticu nabavio negdje u ljeto 2003 godine, pa recimo da znam što sve kartica može. Tada kod nas karticu si mogao naći u samo jednom dućanu u Zagrebu i nigdje više. Što se tiče skidanja liste programa to je potpuno nepotrebno budući postoji funkcija koja automatski skenira satelit. Gledaj, 2004 moglo se otvoriti daleko više kanala (čitaj sve sisteme kodiranja prve generacije uključujući kompletan Premiere paket).
Nove SkyStar-2 kartice su "Made in Germany" (ako ti to išta znači) i koštaju nekih 460kn, odnosno 500kn s daljinskim i s obzirom na to što nudi sigurno nećeš naći alternativu. Jedno vrijeme su kartice išle i u kompletu s 78cm TRIAX antenom sa digitalnim LNB-om, svim priključcima i 10-tak metara kabela za 750kn. Uglavnom malo prošaraj po internetu.
Kartica normalno radi samo s jednim konvertorom, drugi ti služi samo ukoliko želiš istovremeno bez pomicanja antene primati signale s dva satelita (najčešće su to Astra na 19.2E i HotBird na 13.0E). Nikakvih preinaka na anteni nemaš. Dodaš DiSEqC sklopku, nosač sa drugi LNB, nešto kabela i imaš sistem s dva satelita.
Usput baš jučer gledam Dreambox DM-7025 za 600€. To je daleko elegantnije rješenje, 10x više košta ali i ne garantira ti da ćeš dobiti više nego što možeš s SkyStar-2 karticom.
O programima koji su ti potrebni ne pitaj ovdje na forumu, koristi Google!