Tema: Elden Ring
View Single Post
Staro 08.08.2025., 10:40   #288
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Pricamo o Elden Ringu ili Nightreign?

Spominjes konjanika pa pretpostavljam da je Elden Ring. ER je solus like igra. Ako ih prije nisi igrao, nece ti se ni ovo dopasti. Meni ER nije sjedao, mozda iz treceg puta na nagovor prijatelja poceo igrati i sada mi je ER najbolja igra koju sam obrno. ER je po mapdizajnu najimpresivniji naslov. Prešao sam je 2 puta, igrao oko 5x sto na PCu sto na konzoli. I svaki put nadjem novu mapu, bosseve, lokacije itd. Sada je prelazim po treci put.

Jedini je problem za nove igrace, ER te ne drzi za ruku. Ne objasnjava ti nista. Moras sam istrazivati sto je i car igre. Imas "strelic" u kojem pravcu da ides ali ne govori mnogo. Meni je prijatelj pomogao prvi put. Levelovanje lika i nije toliko bitno koliko levelovanje oruzja. Imas preko 300 razlicitih oruzja, imas magiju i imas sisteme kombinovanja "dodatnih efekata" za iste. Imas preko 230 bosseva u osnovnoj igri plus DLC. A mapa je toliko velika i bogata sadrzajem da ne znam cime bih je uporedio.

O ER se moze satima pricati. Combat, lokacije, bossevi.. sada je ER postao benchmark.

Sto se konjanika tice, moras se levelovati prvo. Zaobidji vece bosseve u pocetku. Ja sam ga uzeo sa torrentom sa pocetnickim levelom mislim, ali u tom trenutku sam imao stotine sati iza sebe od ranijeg prelaska:

.. a ako ti je ovakva grafika i mapdesign los onda bih volio znati sta si igrao prije da je bolje, da i ja probam.