View Single Post
Staro 07.08.2025., 00:39   #130
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ajd sad lijepo papir i olovku u ruku.
Nabavi takav komad drveta, ima ih na svakom ćošku i daju ih za džabe.
Mora bit suho, ak nije, mora u sušaru. Poznato je da sušare suše drvo za džabe.
Nakon toga, ili ga provlačiš kroz drum sander da ga izravnaš, ili imaš router sled kojim ga ravnaš. Naravno, i uređaji koje sam naveo i samo vrijeme potrebno za to je što, džabe.
Poslije toga ide brušenje od krupne prema finoj granulaciji. Naravno, ekscentrična brusilica i brusne mreže ili papiri su - džabe. Vrijeme provedeno radeći to je čisto volontiranje.
Slijedeći korak je kupiti epoksi smolu i izliti istu. Epokxi , posude za isti, mješalica su naravo džabe, izgubljeno vrijeme je zanemarivo.
Što li bi moglo ići kasnije? Aha, opet ekscentrična brusilica, brusne mreže ili papiri, vrijeme potrebno za rad, ali nebitno, sve je džabe.
Iza toga treba ili par ruku laka s međubrušenjem ili uljenje, al nebitno, sve je to džabe.
Pošto ti je trošak za sve to 0 €, pukneš cijenu od 50 € za gotov proizvod i ti si kralj svemira. Nit oro nit kopo al 50 € je u džepu...

Da li smijem uzeti prtscr ovog posta, isprintati i uramiti na zid svoje radionice. Ne pitam za prijatelja nego za sebe i da bi to moji susjedi mogli vidjeti. Čisto da im vidim izraze lica. Nedavno mi se desilo da je susjed sam odredio cijenu za furniranje (priprema, furniranje, brušenje zvučnih kutija cca 3 m2) pomnoživši cijenu furnira x2. Znaš ono, koliko materijal toliko i ruke pa je očekivao valjda za 9€ da isfurniram (priprema prije i poslije do finiša) jer je toliko i materijal.
Juan je offline   Reply With Quote