Citiraj:
Autor mladen_lucky
Sjećam se da je netko upogonio tada Terastream sa svojom opremom, i dobio IPv4 preko DS-Lite kojeg je HT koristio s time, ali.... pamtim da je imao neki bijesni Cisco router, mislim da je spomenuo da mu je cijena bila debelo četveroznamenkasta u eurima....
Jesi taj netko bio ti? 
|
Da taj projekt je bio dobrih 2 tjedna zezanja ako ne i vise, a taj Cisco je iz firme dosao jer jos nije u pogonu bio pa rekao zasto ne… ali sada je nazad u firmi, a evo ga u novoj kuci sam se odlucio za Ubiquiti jer prosao sam sve od high end Cisca/Junipera do Mikrotika i osnova tipa SpeedPort, te brzina konfiguracije i to sta dobijes za taj novac mi je Ubiquiti defninitvni pobjednik. Iskreno Cisco je kralj sa razlogom ali cijenovno i sa trenutnim setupom jednostavno nema smisla za “homelab” gdje guram 10 gbit prema 4 workstationa i 2x25 gbit agregirane linkove prema ESXi serverima (4 servera sve skupa) i 8x10gbit LAG prema NASu , te sve ostalo sta je pokaceno na 2.5 gbit po kuci.
Sto se tice Telemacha mislim da je stvar u OMCI profilu i da zato svi dobivaju O5 nakon cega izgube session. Uspio sam ga izvuci iz rutera ali evo sada cekam ONT iz kine da mi stigne koji podrzava custom OMCI template, pa cemo vidjeti kako ce to proci, sa unifi ONTom nazalost nece.