View Single Post
Staro 04.08.2025., 10:29   #2295
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
NHF ali tako nam je zbog takvog razmišljanja i takvog stava. Nitko neće krenuti od sebe jer “svi to koriste”

Da ljudi to prestanu koristiti sumnjam da bi to tako ostalo.

Ne možeš se boriti protiv nečega što koristi većina. Ljudi više niti ne razmišljaju i vole da im život bude lakši i ako će nekome morati dati sve osobne podatke na uvid, klinac od 18 godina će gotovo sigurno to napraviti samo da mu bude ljepše i lakše nešto odradaiti.

Koristim npr. facebook samo zato da dobijem ranije najave nekih koncerata i sličnih pizdarija radi osiguranja npr. boljih mjesta. Današnji forumi se sve rjeđe i rjeđe koriste nažalost, push up notifikacije su standard itd itd.....
Znaš kad sam shvatio da je uzaludno održati bilo kakvu privatnost? Onog trena kad mi je facebook krenuo predlagati da se javim prijateljima iz osnovne škole koje sam u potpunosti zaboravio, ne mogu se sjetiti ni imena i nisam se družio sa svih njih 30 iz razreda. Nisam imao čak niti mobitel niti email adresu. Na koji fucking način mi facebook svakih par mjeseci izvuče iz prošlog stoljeća neku osobu i poveže je sa mnom? Naravno, preko drugih ljudi koji su podijelili sve svoje informacije sa internet servisima i mobilnim aplikacijama.I takav softver prati dnevne aktivnosti tih ljudi i automatski zaključuje što će i kako će. Sad kad je AI toliko napredovao da preko chat GPT-a ja mogu dizajnirati dječju sobu mogu misliti što će tek biti za 10 godina. Doslovce uslikam sobu mobitelom, napišem par rečenica što da makne i što želim imati u njoj i on mi generira gotovo savršenu sliku onoga što sam htio. Zatim u par dodatnih rečenica tražim da mi izgenerira neke detalje. Niti 5 minuta posla. Nemoj se previše zamarati lokacijom, samo treba koristiti zdrav razum i donekle čuvati svoju privatnost koliko ide, ali danas nažalost preko tvog broja telefona, internet veze i mail adrese netko može saznati puno više o tvom životu nego da mu daš osobnu iskaznicu na uvid.