Citiraj:
Autor ChiP079
nista sta si rekao nije 100% diskovi rade oba , na svim kabelima isto , i kako moze bit kabel kad sam kloinirao JEDNOM ga makni sekund prije na starom disku radi a sad odjenom kabel nebi trebao radit ali nije to rekoh na svakom kabelu je isto to sam prvi vidio i maknio sve diskove i nije znaci time ni port
|
Dakle:
Citiraj:
Autor ChiP079
ugasim komp ujutro prvo paljenje taj dan
crni ekran izaberi boot device
odem BIOS verzija F3 2018 godina kad tamo sad nema više novog SSD koji sam stavio jučer i nakon prvog restarta sad ga nema, maknem sve diskove isti vrag
i šta ću sada vratim stari SSD 240 GB kad ono sad on nudi opciju win boot menager kako sam i rekao prije kloniranja TE OPCIJE NIJE BILO dizao se sistem samo odabirom ovog diska kao glavnog za boot
|
Dakle iz tvog vlastitog navoda imaš između ostalog i problem sa hardwerom na relaciji mbo<kabel>disk bez obzira što se ne manifestira uvijek (valjda...nedovoljno informacija?). Ako je nešto u IT-u sigurno onda je to da - ništa nije 100% sigurno nego 99,9% a ovih 0,01% te najčešće znaju najviše zahebavat jer je problem teško dijagnosticirat. I za Boga dragoga daj počni koristiti velika i mala slova ovo je teško čitati. I specke kompa nebi bile naodmet (koja je ploča vidimo iz slike Bios-a koju si postao)...
P.S.- imaš 2 upute - jedne s moje strane jedne od kolege BinaryJesus > isprobaj najprije jedno pa ako nema poboljšanja drugo. Filozofiranje neće riješiti problem već testiranje i isprobavanje već danih riješenja