View Single Post
Staro 03.08.2025., 12:12   #306
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Razlog zasto serveri ne postoje jeste koncentracija igraca. Imas stotinu polupraznih servera umjesto 50 punih partija. To je Activision davno skontao. Ja sam na konzoli znao cekati po deset minuta da 2042 partija samo zapocne sa 20 ljudi. A znamo da 2042 jos nije imala nikakvog izbora i slobode. Mislim da EA jednostavno ne vjeruje u proizvod da ce biti dovoljno aktivnih igraca da "svako" moze imati server.

Ono sto nema logike jeste taj njihov portal i virtualni serveri. Opet se igraci dijele ali moguce da lista od hiljadu praznih servera 0/64 tjera ljude pa se u portalu serveri gase kada izadje zadnja osoba. Zadnji nail in the coffin za BF3 je bio fake count server number. Udjes na 60/64 server a tamo dva lika. Pa si morao imati browser plugin da se vidi pravo stanje.

Mislim da se toga sve kulmulativno EA plasi. Hoce kontrolu "kanalisanja" igraca. Toliki je problem sa slobodom bio da se vjerujem sjecate kako je Rush bio "limited time gamemod only". Pa na pitanje: zasto se rush ne moze uvijek igrati. Odgovor je bio kako su tehonoloski limitirani.