Citiraj:
Autor jp_rv
bridge mod zaobilazi pamet njihovog routera. tad njihov router ne rutira, samo konvertira optiku u ethernet i to baca van na port na kojeg ti spojiš tvoju opremu.
radi drastično bolje. idealno da je optika i tvom uređaju, ali... ovo je next best thing nakon toga.
|
Jel prebacuju ove nove ZTE-ove u bridge? Ja sam podnio zahtjev pa stornirao jer mi je signal na Asusu BT8 (u AP modu umjesto glavnog ZTE-a) bio očajan kat iznad i na par metara udaljenosti (5Gz). Čekam 4x4 Wifi7 OpenWrt podršku za neki solidan ruter prije nego budem uzimao dodatnu opremu. Po mogućnosti s dva 10gig porta.
Ali uglavnom, ovo mi je trenutna situacija i nije mi jasno

Neće pa neće preko 400.
https://imgur.com/EyO2Fxi
https://imgur.com/YwR0sJu
Njihov 2x2 repeater je istom tom brzinom spojen na glavni ZTE, što znači da efektivno gubim pola throughputa jer repeater mora istovremeno raditi i kao klijent i kao ap, ok, kužim.
Wifi je half duplex što znači da bih trebao potegnuti 600-700Mbit/s u downloadu. Fast.com se vrti oko 550-650 što je sasvim solidno (a vidio sam i punih 700

).
Repeater je trenutno kat ispod nekih 2 metra od kompa.
Imam i Asus BT8 flashan s OpenWrt firmwarom u repeater modu. Taj je 3x3 što znači da bi throughput između njega i glavnog ZTE-a bio nešto bolji (ako izbacim ZTE repeater iz priče). Neću se buniti ako uspijem probiti 1Gbit/s. Cilj mi je imati punih 2Gbita (ili koliko već bude išlo) preko Wifi7 i MLO-a, a za što mi je potreban još jedan wifi7 ruter/ap.
Ali (za sada) sam open ograničen 2x2 ax modom. Da je ax repeater isto 4x4 u idealnim uvjetima bih mogao izvuć ~1.7Gbita (a i da bude 1.5

) preko wifija, ali nema još OpenWrt podrške za njih, inače bih uzeo BT10 (niti je bilo mlo podrške do večeras

). Radije se malo strpim nego da sada bacam lovu na dodatnu ax opremu.
Defaultni Asusov firmware ne podržava repeater mode (go figure). Držao sam ga par dana u AP modu (ugašen wifi na glavnom zte-u) ali je signal bio relativno loš i brzine su bile poprilično loše, zato mi je potreban kao repeater.
Čekam MLO podršku na OpenWRT-u (večerašnji commit, sutra je dan D) pa ću probati staviti Asusa umjesto ZTE repeatera. Opcije su mi kat iznad u svom stanu drektno iznad glavnog ZTE-a ili na mjesto sadašnjeg ZTE repeatera (kad ispod kod stare). Vidjet ću gdje dobivam bolji signal na kompu. *fingers crossed*
Ali da, ne kužim zašto su mi download brzine na speedtestu skoro upola manje od očekivanih (i fast.coma) sa trenutnom konfom.
I molim vas, nemojte sa "mjeri preko žice". Nije mi opcija trenutno.