Citiraj:
Autor Inovator
Kojim argumentom odbijaju jamstvo?
|
Citiraj:
Autor generic
U jebate. Sretno! Nego kako je došlo od:
do ovoga da odbijaju garanciju?
|
Citiraj:
Autor Hamm
A jesi li probao kontaktirati KIA europe? Ili tamo KIA Koreja ili tak nekaj?
|
Citiraj:
Autor rendula
Koje je objasnjenje zasto ne priznaju garanciju?
|
Razlog odbijanja je to što je otišel potrošni dio koji je pokriven 20k km ili 2g. Međutim, u pitanju je automatik koji je sastavni dio pogonskog sklopa vozila i na koji Kia daje svih 7 godina garancije, uključujući i lamelu.
Iz Kia servisa na Žitnjaku (gdje je i KMAG) dobivam odgovor da je netko gadno zeznuo u komunikaciji i da je skraćena garancija samo za ručni menjač. DCT je uredno pokriven svih 7g ili 150k kilometra.
Auto Žitvaj tvrdi da dijagnostika ne baca grešku ali su utvrdili da treba mijenjati set kvačila, potisni ležaj, zamašnjak i vilicu. Pošto nema greške u dijagnostici automatski se smatra da je mehaničko oštećenje koje je uzrokovao vlasnik. Popravak je 4170€.
Dobivam screenshot interne komunikacije (kojoj ne bi smel imati pristup) da centar za garancije u Beogradu tvrdi da nisu dobili svu dokumentaciju i da podsjećaju da garancija na potrošne dijelove vredi 20k km/2g. Iz screenshota vidim da imaju ispravan VIN i da im stoji da je automatik u pitanju (zbog jednostavnosti ovog kuršlusa DCT zovem automatik)
Svi (Auto Žitvaj, servis na Žitanjaku, odjel garancije) me upućuju da se javim direktno KMAG-u i da stvaram pritisak. Nemaju broj telefona, samo mail, svaki dan šaljem i pingam, nema odgovora iako dajem do znanja da sam spreman uzeti odvjetnika. Dodao u CC sve mailove koje sam javno našel od KMAG-a, uključjući i asistenticu CEO-a, voditelja garancije za Kia Adria grupaciju, i još par ljudi s nadom da će itko reagirati.
Bez auta sam 4 tjedna. Vozil sam ga 4 tjedna.
Timeline:
- 6.7. krepala getriba
- 7.7. auto odšlepan u Auto Žitvaj
- 12 dana sam čekal da autoriziraju šasiju u KMAG-u jer je auto uvoz a nemaju spojene sustave, nakon slanja prometne, servisne knjižice i svih računa servisa auto je evidentiran i potvrđena mi je garancija
- 23.7. auto dižu na rampu
- 24.7. me zovu i javljaju da je garancija odbijena
- 25.7. šaljem mailove na KMAG, ignoriraju sve, prijetim pravnim koracima, i dalje ignoriraju
- 30.7. tražim službeno očitovanje zašto je odbijeno jamstvo
- 31.7. kontaktiran mingo i udruga za zaštitu potrošača
Dalje se spremam za kontaktiranje odvjetnika, prijetnju da ću javno iznijeti sve ovo + detalje.