View Single Post
Staro 31.07.2025., 20:58   #23
tomo_ubica
Premium

tomo_ubica's Avatar

Datum registracije: Dec 2015
Citiraj:
Znaci da kupis masinu od 5k eura neces to, IMHO dobiti. Od losih portova, frame dropova, non stop istrazivanja zasto ne radi kako treba, do update drivera kojekakvih i slicno.
Puno bolja i jeftinija solucija je opet, IMHO, uzeti plejku. Pali i igraj, a to sto ti se ne svidja kontroler, jebiga naviknut ces se i neces vise htjeti nazad na tipkovnicu i misa, osim ako nisi ne HC FPS gamer.
Neće ići... predugo sam na mišu i tipkovnici.

Već 15 godina igram samo Dotu 2 ( zasad igram na iMacu 2017, 5K, sa i7, Radeon Pro 580 GPU, katastrofalno iskustvo, neoptimizirano za mac os, sve šteka bez obzira na postavke. Igram na 2K rezoluciji ).

Prešao sam sa PS2 na PC tamo davne 2006 i od tad nisam imao PS.

Kupio sam 2024-e PS5, nisam mogao na kontroleru na Easy levelu igrati ni GOW Ragnarok.

Prešao sam one igre koje podržavaju miš i tipkovnicu i prodao konzolu.

Ima smisla sve što kažete.
Evo odustao sam od laptopa jer su mi ovi sa RTX 4080 preskupi ipak.

Tako da sad pregovaram za jedan sa RTX3070 / i5 10400F / 32GB Ram / SSD, sa vodenim hlađenjem, za oko 550 eura sa slanjem, što je jako malo skuplje nego PS5 konzola.
Vodeno hlađenje i otvoreno kućište, pa pretpostavljam da ne bi trebalo nikako brinuti o temperaturama

Naručio sam danas i 2K monitor, AOC 27", 180Hz, 0.5ms, jako povoljno sam ga dobio.

Valjda neće ovih 180Hz pojesti GPU performanse?

Samo se bojim sa će mi ovaj i5 raditi bottleneck na 3070.

Imam za iste pare takav PC sa Ryzen 5 5600X CPU, samo nije ovakvo fensi kućište i nije vodeno hlađenje.

A posle ga lako prodam za iste ili čak malo veće novce.

Ovo kućište čak lijepo izgleda u kući, ko neka staklena vaza, možda ženi neće ni smetati. Treba misliti i na druge.

Zadnje izmijenjeno od: tomo_ubica. 31.07.2025. u 21:48.
tomo_ubica je offline   Reply With Quote