View Single Post
Staro 31.07.2025., 14:40   #21
Bro
Premium

Bro's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor tomo_ubica Pregled postova
Pozdrav, već 20 godina sam korisnik iMac-a.

imam budget oko 700ak eura za nekakvu Gaming napravu.
Prvo mi je palo na pamet PS5 + Xim Matrix adapter, ali to nije to, kažu preteško za naštelati.

Mislim se između laptopa za gaming i PC-a.

Imam priliku za oko 750 eura kupiti PC kućište sa RX6900XT 16GB, i5 12600F, 16GB DDR4, 1TB SSD.
Imam već dobar 27" 4K Ips monitor.

A za 800 eura imam priliku kupiti laptop Acer Nitro 5 17", RTX 3080 8GB, 32GB DDR4, Ryzen 7 5800H.

S obzirom da imam jako malo slobodnog vremena za gaming izuzetno mi je bitno da pršti grafika i da sve bude na Ultra detaljima.

Igrao bih samo Single player tako da mi je stabilnih 60FPS-a sasvim dovoljno.

Pretpostavljam da na tom 17" FHD monitoru od laptopa nikad neću ni blizu imati taj ugođaj kao što bih imao na 4K 27" monitoru?

Također ne znam mogu li računati na 60FPS-a na Ultra detaljima ako bih spojio 2K monitor na taj laptop?

Zanima me RDR2, COD, Battlefield, God Of War Ragnarok.

hvala!
Ja sam nedavno prošao taj put gaming laptopa i nakon toga SFF PC.
Ukoliko moraš biti mobilan po kući onda je laptop logičan odabir.
No moraš računati na činjenicu da za igranje laptop ovisno o modelu počne biti jako glasan a da je pritom jako blizu glave (pogotovo jer će ti za laptop trebati odgovarajuće postolje da ti digne ekran na neku normalnu visinu i oslobodi protok zraka od ispod. Ako ikako možeš isprobaj prije kupnje jednoj od tih igara, lako moguće kad čuješ kako zvuči laptop na nekoj zahtjevnoj igri lako da će te proći volja imati gaming laptop. Možda i neće ako imaš sluške i pritom nema nikog drugog u sobi. Meni je na Asus TUF bio vrlo ugodno iskustvo na starijim, malo zahtjevnim igrama, na novijima i nije nešto...

Ako možeš imati na dvije lokacije dva monitora onda možda nije loše složiti SFF kučište u mini-ITX formatu pa si ga odneseš u drugi dio kuće, ja sam se fakat iznenadio koliko su mala i kako ih lako premještati naokolo. Obzirom da nećeš svaki dan ići sim-tam možda ti no i nije loše. Razmisli.

I predlažem ne inzistirati na 4K rezolucijama. I manje rezolucije su super, ništa nije manji doživljaj...a komp ti ne umire.

Svako dobro,
Bro

Zadnje izmijenjeno od: Bro. 31.07.2025. u 14:49.
Bro je offline   Reply With Quote