View Single Post
Staro 30.07.2025., 14:43   #236
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Destrukcijija je i dalje skriptovana. Nije dinamicka. Radi se konverzija modela. Kako je graficki BF napredovao, bilo je jako tesko praviti desktruktivne modele sa vise verzija da destrukcija izgleda bolje, da ne utice na performanse i workflow. Zato je destrukcija nakon BC2 bila sve slabija.

Znaci destrukcija nije dinamcika sa jedin modelom a da destrukciju radi modifajer kao u unreal engineu. Ovo je cisto pretvaranje jednog modela zgrade u drugi, treci peti deseti..

Ne znam jesu li sta novo radili sa Frostbite engineom, ali mi ovo sve izgleda isto jos od 2011 i Frostbite 2.0.

E da, i ako je BC2 referenca za destrukciju, BC2 nije imao jednu jedinu urbanu mapu. Par lokacija sa onim jednospratnim i prizemnim kucama sa jednom sobom i to je to. Ostalo je 90% bila vegetacija, koja kada se ponavlja, nije primjetna kao velike zgrade. Kada su ubacili Karkand na BF3, bio je dosta zahtjevniji po pitanje performansi u odnosu na druge mape upravo radi destrukcije. Znaci osim sto destrukcija zahtjeva 4-5x vise modeliranja, modeli imaju veci poly count.