29.07.2025., 21:12
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Autor The Exiled
Imaš linkanu cijelu temu di smo naveliko i naširoko raspravljali o problematičnim Raptor Lake modelima, neovisno da li je riječ o desktop ili mobilnim izdanjima, jer prije ili kasnije, procesori budu krenuli u vječna lovišta, a Intel se dan-danas cigani s preuzimanjem odgovornosti i prihvaćanjem reklamacija. Za pretjerane Ryzen temperature, iskreno nemam pojma koje su to inozemne recenzije, ali OK, nije ni bitno zapravo, jer na kraju dana ostaje činjenica da je Intel sfušal 13th i 14th Gen modele i sad se prave Englezi dok krajnji korisnici muku muče s reklamacijama i skršenim procesorima. Ukoliko te Ryzen ne zanima, jer vjeruješ da se griju ko ludi, komotno možeš preskočiti sve kaj se nudi iz te ponude i nemaš brige, a po pitanju Intel izbora, Lunar Lake i Arrow Lake nisu problematični, dok se za Raptor Lake to ne može reći, pa sve ovisi koliko si voljan riskirati, jer 80°C, 90°C ili više stupnjeva za Raptor Lake unutar laptop kućišta je u rangu tempirane bombe, dok Intel ima "ko vam je kriv" stav.
|
Razumijem te. Za Ryzen sam se referirao na taj model, ne općenito.
I nije da ne želim jedno ili drugo. Želio bih uzeti ono s potencijalno manje problema, ako se tako nešto može reći. Očito Intel nije u toj kategoriji. A laptop s njime mi je lakše nabaviti, i nešto je jeftiniji, tako da ne znam ni sam. Preuzeti rizik ili čekati da izleti nešto prihvatljive cijene bez rizičnog hardvera. :/ Ako i skuri ploču, 4 godine su garancije, pa ću uzeti nešto drugo s manjom šansom za isti scenarij.
|
|
|