Pozdrav,
došao je red i na zamjenu moje kante pa molim pomoć prilikom odabira nove pošto sam izgubio korak s trendovima
Imam mali knjigovodstveni obrt, trebao bih dva laptopa (ne bih išao na stolna računala iz razloga da ih djelatnici mogu ponijeti kući po potrebi, iako će 90% vremena biti u uredu).
Trenutno koristim 10 godina staro lenovo L540 spojeno na dock, služilo me savršeno, no pomalo gubi bitku s vremenom.
Dakle, ono što mi treba:
- numerički dio tipkovnice je obavezan, kao i thunderbolt (ne znam je li on sad postao standard?)
- sama veličina ekrana manje bitna obzirom da će se spajati na externi monitor
- masa je nebitna, obzirom da će većinom biti u uredu
- glasnoća i zagrijavanje su bitni obzirom na dugotrajan rad
- performanse nisu prebitne, ali volio bih nešto što će me pouzdano služiti barem 6-7 godina
Nekako naginjem Lenovu i Dellu primarno zbog kvalitete tipkovnice i ekrana, ali otvoren sam za sve opcije....
Budžet nije striktno određen, iako mislim da bi se moglo naći nešto ispod 1000e za ono što ja tražim. Ako sam u krivu - prihvaćam i skuplje opcije!
Također, ako ovdje mogu ubaciti iako nije vezano za prijenosnike - pošto trenutno imam spojena 2 Dell monitora od 24'' - trebao bih i novi monitor, gledao sam zakrivljene 21:9, pa čitam da su oni kao 1,5 običan 16:9...a opet 32:9 mislim da bi mi bili overkill za ono što mi treba.
Pa molim ujedno preporuku i za neki veći monitor kako bih mogao istovremeno gledati 2 do 3 otvorena prozora.
Ako je problem, prebacit ću ovaj dio s monitorom u odgovarajuću temu
Hvala na pomoći!