View Single Post
Staro 26.07.2025., 18:41   #5
Jasperx
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
AP/router koji ima više radija, može njima raditi uglavnom šta hoće. repeater koristi isti radio i za backhaul i za extendanje mreže, a AP sa više radija možeš podesiti da mu je jedan za backhaul a drugi kao AP. ne treba ti nužno openwrt za to, ali ovisi kakav je softver na uređaju.

isto ti može i npr mikrotik audience, i on ima 3 radija, samo šta su 2 na 5ghz (oni nemaju 6ghz opremu još). jedan je backhaul 4x4 mislim, drugi je običan 2x2 na 5ghz.

ako pod "mesh" hoćeš imat fast roaming, to podržava i openwrt, pod uvjetom da svi ap-ovi imaju isti onaj ID za fast roaming. cross-vendor tj cross-softver mislim da to ipak ne radi, u smislu openwrt i non-openwrt uređaj.
Thanks Zadnji put sam se igrao s openwrt-om prije više od 10 godina i tada je bio samo jedan radio

Uspio sam upogoniti zadnji snapshot, samo sad mi ne da odabrati 6GHz mrežu za radio2 a radio1 radi samo u sta (client) modu, nece mi napraviti ap 5GHz mrežu. Radio0 uredno baca 2.4GHz mrežu i klijenti spojeni na nju mogu pristupiti internetu tako da relayd bridge radi uredno... Valjda.

Ako imaš iskustva s openwrtom i volje bacit oko:

https://forum.openwrt.org/t/cant-sel...er-mode/237733
Jasperx je offline   Reply With Quote