Nisam još instalirao OpenWRT na Asusa. Najradije bih ga vratio i ostao na WiFi6 i vratio brzinu na 300mbita, ali je artikl po narudžbi i povrat nije moguć. Ali da, za pretpostaviti je da su 3 radija. I ok, jasno mi je da je backhaul 5GHz ax, ali zar nije Lokalni AP također onda "zakljucan" na istom tom kanalu? Ako govorimo o wireless repeateru. Tako mi je bilo na starom TpLink OpenWRTu. Mogao sam napraviti novu mrežu s novim SSID-om i lozinkom, ali kanal je bio zaključan na kanal klijenta (ISP routera). Ako postoji način da ga stavim u svoj stan da ima backhaul na repeater kat ispod a da mi broadcasta wifi7 mrežu u stanu to bi bilo rješenje svih mojih problema. Ali mislim da to nije moguće?
I zasto ne mesh? Godinama želim mesh mrezu (i kablove ali to mi nije opcija trenutačno), sad mi je A1 otvorio vrata i to putem otvorenog WiFi alliance standarda. Ovaj prplMesh mi se čini jako zanimljiv, samo su jako šture informacije osim "mi smo super" websitea i dva gita.
Realno za pokrit cijelu kuću i dvorište bi mi trebala 3-4 uređaja, vjerojatno 4 na 5/6Ghz bandovima, ali za sada mi je dovoljno pokrit prvi kat i potkrovlje.
I nije zbog 300Mbita nego 2Gbita, ali manje bitno, bitna mi je lokalna mreža.