Citiraj:
Autor medo
Nažalost samo dokaz koliko smo “pametni”, neotesani i prvenstveno nedokazani. Neće nitko Rokiju govorit’…
Zato i zabranjuju vožnju po gradovima i kvartovima malo po malo. Drugačije ne ide.
|
Nazalost, mali covjek je zgazen od sustava, koji pak nema ikakve autonomije odlucivanja, postarski prenosi kmetovima naredbe iz unije i slicnih naziva za deklarativnu demokraciju.
Pa je onda isti mali covjek skloniji nego ikad ranije, uz nagovor medija, pozeljeti svaku poru zivota regulirati, zabraniti, a vodjen iluzijom da sve moze kontrolirati, dok se ne dovede do "savrsenog" uredjenja. To je naravno, iluzija.
Prije dvadeset godina, radijski voditelji su me glazbom budili, danas me svaki dan podsjecaju da je "svjetski" dan neke bolesti koju moram slaviti, iza koje "slucajno" ide reklama neke klinike koja slucajno bas daje popust za dijagonistiku iste. Svaki dan moram obozavati kult tijela, moram "misliti na sebe", biti "poseban" ili se "izraziti" da izgledam kao tisuce klonova, jer ja to "zasluzujem" i slicne korporativne kovanice kojima je ispraznost dnevnog govora ispunjena do limita.
Ukratko nezadovljstvo i negativnost na svakome koraku. A s druge strane, nije tako uzasno, ovisi kakav si dozvolio da ti postane pogled
Na temu zabrana i kaciga nastrikao sam more upisa, pa nemam potrebe se ponavljati.
No ironizirao sam pojedine vozace koji misle da su nepogresivi, a imaju svu opremu, pa i dalje nekoga odvedu u traumu ili smrt, pored mene koji nemam i nikad necu imati kacigu, ali nikoga do danas nisam ostetio, pa cak ni prepao.
Evo gume, samo, istom pristigle su nijansu novije/drugacije:
...