Citiraj:
Autor jp_rv
međutim, ja se vraćam na "NE RADI". PPPOE sam dignuo na tom tiku da vidim hoće li radit, ali ne radi. ergo, neće radit ni ništa drugo jer stvar zapne na samom početku.
po meni na sfp-u. a neznam kako da to testiram.
obzirom da je sutra pon, ovo će opet čekati neki slobodan vikend. do onda će i dalje visit kabeli sa stalaže kao i do sada.
|
na kraju balade koja mi je pokidala ponešto živaca:
razvukao sam si lokalnu optiku od podruma di je oprema do stana jer me bakreni kabel koji ide po krovu povremeno zajebava (pada na 100mbita). tako da je sfp port sad zauzet sa fiber modulom.
gpon sam uštekao u hex S, bridge-ao sfp i jedan lan port, i tamo uštekao hex openwrt. radi najnormalnije.
e sad, kad preko hex s-a pokušam NAPAJATI hex, iste sekunde se sve restarta. hex s ima poe-out na portu5. hex openwrt ima poe in na port 1. i to umre iste sekunde čim hex S pusti napon.
ako hex napajam sa injectorom na port1, onda sve najnormalnije radi.
bo.
ako hex openwrt istovremeno pokušam napajati i kroz DC port i kroz POE, onda se restarta apsolutno sve u podrumu. isto vrijedi i za napajanje hex poe-a, ako ga istovremeno napajam i kroz DC port i kroz poe-in (sa 2 različita napajanja, logično), popizdi sve živo. ideja je bila da ako mi umre ups, da i dalje sve radi kroz utičnicu u zidu. identičnu stvar imam složenu u firmi (dupla napajanja, jedno u ups, drugo u zid, prvo u dc port, drugo u poe injector) i tamo to radi perfekno.
uglavnom kaos. mislim da ću, u nekom trenutku, popizdit skroz, uzet neki 16 portni crs poe za miljardu eura i sve spojit na njega.