Citiraj:
Autor Mommistake
Zato sam ja zamjenio snimač s cloudom, koji direktno uploada na net.
|
Citiraj:
Autor spawn
Poznaniku provalili u kucu prije neki dan. Ima videonadzor, sam ga je postavio 4 wifi kamere i jedan snimac. Do kamera je tesko doci jer su visoko na zidu. Kada je pogledao snimku, snimka pokazuje problem s kamerama u vrijeme provale i krađe i povrat signala nakon 20 minuta. Policija je uzela snimku ali nema nista upotrebljivo na njoj, vjerojatno koristen neki wifi jammer ili stovec. Po meni je to dosta veliki problem danas kada ima toliko wifi kamera u ponudi. Jucer je kupio 4 komada 128gb kartica da snima na karticu kaze mozda ce biti sigurniji. Sreca pa su trazili samo lovu koju ne drzi doma.
|
Ali, kako će cloud pomoći ako se koristi WiFI kamera i netko ju jamma? Ili ista stvar - kako će sd kartice u istoj siutaciji pomoći umjesto HDD snimača?
Citiraj:
Autor Colop
Da, ima tih wifi jammera koji se daju kupiti za nikakve pare, isti problem ima i Ajax bežični alarm koji kao koristi neku svoju posebnu frekvenciju, ali svejedno ga se može jammati.
Upravo zbog tih razloga za mjesta koja traže viši stupanj sigurnosti tipa banke smije se koristiti isključivo žičani alarmi i videonadzor.
Prednost žice je što je višestruko sigurnija i jeftinija od wifi. Mana naravno što trebaš sve to projektirati kod renoviranja jer ne izgleda baš lijepo.
Prosječan bežični senzor je 100 eura, za te novce uzmeš 3 a možda i 4 žičana senzora.
|
Da, više je posla sa žicama ako se ne projektira u startu, ali generalno puno sigurnije i jeftinije u konačnici.
Radim s nekoliko firmi koje iamj uvideo nadzor i alarme, i svima sam savjetovao da idu na žičani a ne bežični nadzor. Kad se o firmama radi, čim spomeneš pitanje sigurnosti, znatno su otvoreniji za slušanje