Zato sam ja zamjenio snimač s cloudom, koji direktno uploada na net.
Ali ja bi rekao, 99% vremena kamere su tu da odbiju nekoga, kada ih to ne odbije, onda je već prekasno.
Citiraj:
Autor medo
Znam za slučaj kada su prošli tu golgotu postavljanja video nadzora zbog krađe bicikala pa su kod sljedeće provale imali ukraden bicikl i uništenu nadzornu kameru a počinitelj nikada nije bio pronađen.
|
Mi smo imali prezentaciju oko kamera kod useljenja u zgradu (novogradnja).
Kamere služe kao dokazni primjer, imali smo provalu u međuvremenu, poslužile su kamere za naći provalnika.
Ono što je važno napomenuti, snimke s kamera nisu javne, može ih vidjeti predstavnik stanara (kod nas je on odgovorna osoba) zajedno s policijom i ako je uključena osoba oštećena, uz nazočnost policije može vidjeti snimke s kamera kako bi se istraga mogla nastaviti/poboljšati.
Ja bi predložio, ići prema predstavniku stanara i upravitelju, tražiti ponude i vidjeti što se može.
Jako mi je čudnan pristup, netko od stanara je odlučio staviti kamere, skuplja potpise, 2/3 će biti dosta i idemo s kamerama iz zajedničkog računa (mada ovih 1/3 nisu za to). Ne znam, nisam siguran da je tako jednostavno, pogotovo kada se video nadzor spominje.
Ja bi išao preko upravitelja i predstavnika.