View Single Post
Staro 17.07.2025., 17:25   #11
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Frend je na kuću sam stavio videonadzor, nakon provale ga policija lijepo otpilila jer nije ovlaštena firma /
Zanimljivo.., "frend, tetka, djed od sogora i slicno..."
Kada neki pojedinci ovdje na forumu misle prestati siriti neistine i zastrasivat ljude u korist "ovlastenih firmi" za postavljanje videonadzora?

Policija je duzna postupati po svakoj prijavi bilo ona prekrsajna ili kaznena i policija NE ODLUCUJE o dokazima koji su prikupljeni u istrazi. Njihovo je da naprave istraznu radnju i onda daju prijedlog nadleznom odvjetnistvu da se slucaj otvara po sluzbenoj duznosti ili odbacuju slucaj a ti kao pojedinac imas pravo i sam pokrenuti prijavu pri drzavnom odvjetnistvu.

Nadalje, sto se tice same snimke bila ona legalna ili ne, jedino sud moze odluciti hoce je prihvatiti ili nece!

Tvojom analogijom da je u toj provali "Frendu" ubijena zena ili dijete, policija bi ga otpilila jer ubica nije "legalno" snimljen kako ulazi ili izlazi sa frendovog posjeda. Mislim daj molim te... Briga policiju jel kamera "legalno" postavljena ili nije jer oni nisu zakonodavno tijelo koje odlucuje o tome. Njihovo je da odrade istrazne radnje kod provale bilo postojanje kamere ili ne, drugim rijecima ti sada tu tvrdis da policija uopce nije postupala po prijavi provale jer kada su vidjeli kameru i pitali tko je postavio - op op, nije nas briga jer nije ti to legalno

I opet mislim daj molim te...
U konkretnom slucaju policija je duzna istraziti osobe snimljene kamerom, identificirati ih i obaviti razgovor sa njima jel tak svejedno dali ih je vidjela kamera ili treci susjed. Onda je na redu drzavno odvjetnistvo koje odlucuje o podizanju optuznice a "sumljivci" se tek na sudu i jedino sudu mogu braniti da nisu znali da su snimljeni i da se krsio njihov GDPR a onda ce sud procjeniti hoce snimku prihvatiti ili nece.