View Single Post
Staro 16.07.2025., 14:08   #3406
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor HAL 9001 Pregled postova
Pozdrav, naručivao sam u zadnjih par mjeseci neke sitnice sa Aliexpress-a i uglavnom sve mi je to jako brzo stiglo i sve je bilo dostavljeno u jednoj vrećici putem Overseas Express-a i nisam nikada platio nikakvu naknadu/carinu. Zadnja narudžba isto od par sitnih artikala koju sam naručio prije skoro 2 mjeseca, nikako da stigne. I sad je počelo prije par dana stizati putem HP-a, i to odvojeno komad po komad i doslovno svaki puta naplate neku njihovu naknadu od skoro 3€. Znači, stignu mi neki sitni magneti vrijednosti cca. 1.50 € ili neka naljepnica vrijednosti 0.50 € i svaku takvu sitnicu mi posebno dostave i naplate njihovu naknadu. O čemu se tu radi i imaju li pravo to činiti? Ja sam mislio da je sav PDV ili carina plaćena prilikom kupnje. Imam užasna iskustava sa HP-om i mislim da namjerno ovo rade, imam li se pravo žaliti? Pitao sam poštara o čemu se radi, a on mi tvrdi da on ne zna, da je vjerojatno carina u pitanju.

Ja nisam za sada dobivao takve čestitke. Ne znam je li to nešto novo. Kad naručujem s Alija da obično uzmem isti item preko onih coinsa ili na nekoj drugoj promociji jer u pravilu mi onda to dostavi overseas i njima nisam nikada ništa plaćao. Čak mi je nedavno prvi put pošiljku s Amazona dostavio overseas što me iznenadilo. Čekam još neke stvari, pa ako bude preko HP-a i naplate mi, javim.