Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.07.2025., 12:18   #82361
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Aha, to je onda druga priča, ne gledam gorivo i cestarine kao trošak auta, već potrošnju kod korištenja.

200EUR sigurno zavozim mjesečno, minimalno. Ako idemo negdje van (par puta godišnje), ta brojka hladno skoči na 400EUR mjesečno.

Znači s Kaskom, osiguranjem i servisom sam na 4000-5000EUR godišnje sigurno. Ali dobro, vozimo se dosta. Cca 25-30k godišnje.

Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Znam da nije isto, ali najskuplja astra karavan u cjeniku s nekom doplatom je 2005 bila 23k eura(cosmo+, ESP itd). Znam, jer imam račun, otac ju je tad kupio. Danas nema dizela 150ks, ali ajmo reć najskuplja je 30+ k eura, ajde nek je pokupila i 50%. Ne znam od kud vučete te primjerke koji su pokupili 100 i više posto. A da ne kažem koliko je danas više opreme nego prije, pa nije besplatna.
Ja bi rekao najbolji primjer poskupljenja je moja Škoda. Ja sam svoju kupio 2022. za nekih 33k na cestu (uvoz). Frend je istu takvu s manje km kupio za 26k u RH, godinu dana prije mene.

Ali s druge strane, kupio sam stan po 1200EUR, prodao po 3100, tako da, sve ima svoje za i protiv.
Mommistake je offline   Reply With Quote